Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προέρχεται από τους καβουρδισμένους σπόρους του καφεόδεντρου, ενός τροπικού θάμνου που ανήκει στο γένος Coffea. Οι δύο πιο κοινές καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η Coffea arabica (καφές αραβικής) και η Coffea canephora (καφές ρομπούστα). Το ρόφημα εκτιμάται σε όλο τον κόσμο για τη πλούσια γεύση του και την διεγερτική του δράση, κυρίως λόγω της καφεΐνης.
Εμπνευσμένη από τους εκπροσώπους μας, οι οποίοι συχνά συνδέονται μεταξύ δύο ραντεβού από ένα λόμπι ξενοδοχείου, αυτό το συμπαγές τραπέζι επιτρέπει να εργάζεστε από μια χαμηλή θέση.
Αλλά νιώστε ελεύθεροι να της βρείτε και άλλες χρήσεις! Θα είναι επίσης τέλεια ως μικρή κονσόλα στην είσοδό σας.
3 καλοί λόγοι για να επιλέξετε αυτό το τραπέζι σαλονιού
Πρακτικό
Προσαρμόσιμο
Ελαφρύ
Ref:DOT T0300
Ο καφές της Γουινέας, γνωστός επίσης ως καφές ρομπούστα, είναι μια ποικιλία καφεόδεντρου που καλλιεργείται ευρέως στη Δυτική Αφρική, κυρίως στη Γουινέα. Αυτός ο τύπος καφέ είναι γνωστός για την ανθεκτικότητά του και την ικανότητά του να αναπτύσσεται σε δύσκολες κλιματικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων περιοχών χαμηλού υψομέτρου με υψηλές θερμοκρασίες.
Οι κόκκοι καφέ ρομπούστα είναι γενικά μικρότεροι και πιο στρογγυλοί από αυτούς του καφέ αραβίκα, και περιέχουν υψηλότερο ποσοστό καφεΐνης, γεγονός που προσδίδει στον καφέ μια πιο έντονη και πικρή γεύση. Σε όρους γευστικού προφίλ, ο καφές της Γουινέας έχει γήινες και ξυλώδεις νότες, μερικές φορές με αποχρώσεις ξηρών καρπών και μαύρης σοκολάτας. Η υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη του προσδίδει επίσης μια έντονη πικρία.
Ο χονδρικός καφές αναφέρεται στην αγορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων καφέ, είτε σε κόκκους, είτε αλεσμένος, είτε σε μορφή καψουλών, σε μειωμένες τιμές. Αυτός ο τρόπος εμπορίου προορίζεται κυρίως για επιχειρήσεις, καφεκοπτείες, εστιατόρια, καφετέριες και άλλες ιδρύματα που απαιτούν μεγάλη ποσότητα καφέ για τις καθημερινές τους λειτουργίες.
Ο καφές του Μπουρούντι είναι ένας καφές που καλλιεργείται στις ορεινές περιοχές του Μπουρούντι, μιας μικρής χώρας στην Ανατολική Αφρική. Γνωστός για τα μοναδικά και πολύπλοκα προφίλ γεύσης του, ο καφές του Μπουρούντι εκτιμάται συχνά για τις φρουτώδεις και λουλουδένιες νότες του, καθώς και για την έντονη οξύτητά του.
Ο φρέσκος καφές σε κόκκους αναφέρεται σε κόκκους καφέ που έχουν καβουρντιστεί πρόσφατα και είναι έτοιμοι να αλεσθούν και να παρασκευαστούν για καφέ. Αυτοί οι κόκκοι διατηρούνται σε ολόκληρη μορφή για να διατηρούν τη φρεσκάδα τους και να προστατεύουν τα αρώματα και τις γεύσεις μέχρι τη στιγμή της άλεσης.
Ο φυσικός καφές, γνωστός επίσης ως μη πλυμένος καφές ή ξηρός καφές, είναι ένας τύπος καφέ όπου οι κόκκοι καφέ ξηραίνονται με την σάρκα του φρούτου ανέπαφη πριν αποχυμωθούν. Αυτή η διαδικασία διαφέρει από τη πλυμένη μέθοδο, όπου οι κόκκοι αποχυμώνονται και ζυμώνονται πριν την ξήρανση. Ο φυσικός καφές εκτιμάται για τις φρουτώδεις και γλυκές γεύσεις του, συχνά με πιο βαριά σώματα και αυξημένη πολυπλοκότητα.
Ένα μείγμα καφέ σε κόκκους είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τύπων κόκκων καφέ, που προέρχονται συχνά από διάφορες περιοχές, ποικιλίες ή επίπεδα καβουρδίσματος. Ο στόχος ενός μείγματος είναι να δημιουργήσει ένα μοναδικό και ισορροπημένο προφίλ γεύσης, αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε συστατικού.
Ο καφές που έχει υποστεί καβούρδισμα αναφέρεται σε πράσινους κόκκους καφέ που έχουν υποβληθεί σε διαδικασία θέρμανσης για να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά αρώματα, γεύσεις και χρώματα τους. Το καβούρδισμα μετατρέπει τις χημικές ενώσεις των κόκκων, δημιουργώντας τα πολύπλοκα προφίλ γεύσης που εκτιμώνται στον παρασκευασμένο καφέ.
Ο καφές για καβουρδισμό αναφέρεται στους πράσινους κόκκους καφέ (μη καβουρδισμένους) που προορίζονται να θερμανθούν σε έναν καβουρδιστή για να αναπτύξουν τα αρώματα και τις γεύσεις τους. Αυτοί οι κόκκοι καφέ καλλιεργούνται, συγκομίζονται και προετοιμάζονται ειδικά για επαγγελματίες και ερασιτέχνες καβουρδιστές που επιθυμούν να ελέγξουν το προφίλ καβουρδίσματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.
Ο καφές δίκαιου εμπορίου, γνωστός επίσης ως καφές Fair Trade, είναι ένας καφές που παράγεται και εμπορεύεται σύμφωνα με πρότυπα δίκαιου εμπορίου. Αυτά τα πρότυπα στοχεύουν να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, δίκαιες τιμές για τους παραγωγούς, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και να προωθήσουν ηθικές γεωργικές πρακτικές.
Ο καφές σε σκόνη είναι καφές σε κόκκους που έχει μετατραπεί σε μια λεπτή ή χοντρή σκόνη με τη βοήθεια ενός μύλου καφέ. Είναι έτοιμος να παρασκευαστεί για να ετοιμάσει ροφήματα όπως ο φίλτρο καφές, ο εσπρέσο, ο καφές με γαλλική πίεση (French press) και άλλες μεθόδους εκχύλισης.
Ο καφές της Αφρικής αναφέρεται στους κόκκους καφέ που καλλιεργούνται σε διάφορες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου, γνωστός για την παραγωγή ορισμένων από τους πιο χαρακτηριστικούς και υψηλής ποιότητας καφέδες στον κόσμο. Οι κύριες χώρες παραγωγής καφέ στην Αφρική περιλαμβάνουν την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Ρουάντα, την Ουγκάντα και την Τανζανία.
Ο καφές σε αλεσμένη μορφή σε πακέτο αναφέρεται σε κόκκους καφέ που έχουν αλεστεί και συσκευαστεί σε αεροστεγή περιτυλίγματα, έτοιμα προς χρήση για την παρασκευή ροφημάτων. Αυτή η πρακτική μορφή είναι δημοφιλής στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες, προσφέροντας μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να απολαύσετε καφέ ποιότητας χωρίς να απαιτείται μύλος καφέ.
Ο πράσινος καφές σε κόκκους αναφέρεται στους μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι εξάγονται από τους καρπούς του καφέ. Αυτοί οι κόκκοι διατηρούν το φυσικό τους πράσινο χρώμα και τις χημικές τους ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωρογενικά οξέα, τα οποία καταστρέφονται εν μέρει κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος. Οι κόκκοι πράσινου καφέ χρησιμοποιούνται για καβούρδισμα στο σπίτι, για την παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής και, μερικές φορές, για εγχύσεις.
Ο καφές δίκαιου εμπορίου είναι ένας καφές που παράγεται και εμπορεύεται σύμφωνα με πρότυπα δίκαιου εμπορίου, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, δίκαιες τιμές για τους παραγωγούς, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προώθηση ηθικών γεωργικών πρακτικών.
Με ύψος 45 εκ., αυτό το τραπεζάκι σαλονιού διατίθεται σε στρογγυλή ή οβάλ έκδοση, με 3 ή 4 πόδια. Είναι πρακτικό και εύκολο να μετακινηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Η επιφάνειά του είναι από μασίφ δρυ και διατίθεται σε διάφορα χρώματα και φινιρίσματα.
3 καλοί λόγοι για να επιλέξετε αυτό το τραπεζάκι σαλονιού
Ελαφρύ
Πρακτικό
Μασίφ δρυς
Ref:DOT T0200
Αυτό το μικρό τραπέζι ύψους 35 εκ. είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει το ποτό σας, τα περιοδικά σας ή ακόμα και μια όμορφη λάμπα δίπλα στον καναπέ σας.
Επιλέξτε το σχήμα και τις διαστάσεις του επιτραπέζιου, καθώς και την φινίρισή του.
3 καλοί λόγοι για να επιλέξετε αυτό το τραπεζάκι
Μασίφ δρυς
Ελαφρύ
Πρακτικό
Ref:DOT T0100
Η εισαγωγή καβουρδισμένου καφέ και παρόμοιων προϊόντων αναφέρεται στην αγορά και την εισαγωγή καβουρδισμένου καφέ, καθώς και προϊόντων που βασίζονται στον καφέ, από μια ξένη χώρα σε μια άλλη. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη λογιστική, τη ρυθμιστική διαδικασία των τελωνείων και τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες για να διασφαλιστεί ότι ο καφές πληροί τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας της χώρας εισαγωγής.